Sunday, April 15, 2007

Nja, SÅ alarmerande är det inte

Fotograf: Tomas Engström
I flera dagar har media redovisat det s k missnöjet mot Leijonborg. Självklart finns det de som vill byta ut honom. Det har det funnits de senaste 10 åren. Förra gången var det Stockholm, Uppsala och Göteborgs länsförbund som ville byta ut. Det var före Leijonborgeffekten och valet 2002...

Denna gång är det, och förlåt kära fp-kollegor, inte direkt tungviktarna i fp-Sverige. Gotland? Vi har inte ens en riksdagsledamot från Gotland. Har inte haft på jag vet inte hur länge. Blekinge, saknade också tillräckligt med röster för att skicka en representant till riksdagen efter valet 2006. Fyra förbund av 24 (förutom Gotland och Blekinge, också Dalarna och Västernorrland). FYRA! SMÅ! Jag tror inte Leijonborg darrar av skräck direkt och inte jag heller.

Av alla ministrar, förutom finansminister Borg, så är det bara Utbildningsdepartementet som verkar göra saker. Uppfylla vallöften. Implementera folkpartiets politik. Leijonborg och Björklund driver konkret politik, en ändrad kurs för Sveriges universitet och skolor. Jag är mycket glad och tacksam för det!

No comments: